Hakkerointi ja hakukoneoptimointi ovat

Internetin tietoturvariskit, joista sinun on tiedettävä!

Joskus on helppoa olla hakukoneoptimoijana tyytyväinen sivuston turvallisuuteen tai jättää kaikki vastuu tieto- ja viestintätekniikan osastoille kaikissa kyberturvallisuuteen tai hakkeroinnin estämiseen liittyvissä asioissa.

Oli tietoturva sitten kenen vastuulle jätetty, mutta yksi asia on ehdottomasti varma: Verkkosivun tietoturva tai sen puuttuminen voi vaikuttaa suoraan ja kriittisesti sivustoon, myös sivuston orgaanisen suorituskyyn.

Tästä syystä verkkosivustojen turvallisuutta ei tule unohtaa, kun kyse on digitaalisen markkinoinnin suunnitelmista. Ensin täytyy kuitenkin saada syvällisempi käsitys siitä, mikä on hakkerointi, jotta voidaan ymmärtää, miksi tietoturvariskejä ei pidä unohtaa.

Mikä on hakkerointi?

Hakkerointi tapahtuu, kun henkilö pääsee tietylle verkkosivustolle tai tietokoneverkkoon, ilman lupaa.

Hakkeroinnilla tarkoitetaan sitä kun ihmiset yrittävät päästä arkaluonteisiin tai yksityisiin tietoihin tai ohjata käyttäjiä tietyn hakkerin verkkosivustolle.

Mitä yleisiä työkaluja hakkerit käyttävät?

Haittaohjelmat

Haittaohjelmat ovat erityisesti suunniteltu vaurioittamaan tai poistamaan tietyn verkon käytöstä, ja tavoitteena on yleensä tietojen rikkominen.

Haittaohjelmahyökkäyksen potentiaaliset jälkivaikutukset voivat olla suuria, mukaan lukien laajat taloudelliset menetykset organisaatiolle.

Roskapostit

Verkkosivuston roskapostituksia esiintyy yleensä, kun hakkeri lisää hypertekstin verkkosivulle, joka käyttäjän napsauttaessa linkittää hakkerin valitsemaan määränpäähän.

Roskapostilinkkien lisääminen hakkerin verkkosivustoihin verkkosivustoille, joilla on paljon liikennettä, voi parantaa sivujen sijoitusta hakukoneissa.

Se on pohjimmiltaan keino horjuttaa eettisen SEO-työn tuloksia.

Hakkeroinnin vaikutukset 

Vaikutukset voivat olla merkittäviä ja kauaskantoisia. Muutamia yleisiä asioita voi tapahtua, kun verkkosivusto hakkeroidaan.

Hakukoneoptimoinnin roskapostia

GoDaddy teki muutama vuosi sitten tutkimuksen, jossa he päättelivät, että yli 73% hakkeroiduista verkkosivustoista oli hakkeroitu hakukoneoptimoinnin roskapostien syistä.

Jotain tällaista voidaan suunnitella ja harkita tai yrittää kaapia arvovaltainen verkkosivusto, joka hyödyntää vahvaa sijoitusta ja näkyvyyttä.

Useimmissa tapauksissa laillisista sivustoista tehdään lopulta linkitys farmi ja kävijöitä huijataan tietojenkalastelu- tai haittaohjelmalinkkien avulla.

Hakkerit voivat hyökätä myös SQL-injektioiden käyttöllä, jolloin sivusto korvataan roskapostilla ja palauttaminen voi olla erittäin vaikeaa.

Haitallinen koodi

Tämä voi muuttaa verkkosivustosi hiekkalaatikoksi, jos Google havaitsee sen. Heti Google havaittua ongelman, näyttää varoitusviestin ja kun käyttäjät yrittävät navigoida sivustoon, rohkaisevat heitä siten pysymään poissa.

Se voi myös johtaa sivuston kokonaan poistamiseen hakukoneista käyttäjien suojelemiseksi.

Tämä vaikuttaa sekä suoraan että välillisesti hakukoneoptimoinnin arvoon:

  • Käynnit: Sivuston orgaanisen liikenteen kokonaismäärä laskee todennäköisesti huomattavasti.
  • Sitouttamismittarit: Mittariin, kuten sivustossa käytetty aika, sivut istuntoa kohti ja poistumisprosenttiin, vaikuttaa todennäköisesti kielteisesti, mikä lähettää Googlelle negatiivisia signaaleja käyttäjäkokemuksen suhteen.
  • Luottamus: Käyttäjät, jotka tietävät, että sivustosi saattaa olla vähemmän houkutteleva käymään uudelleen, jos tietävät, että sivustolla on ollut yksi tai useampia tietoturvaongelmia, mikä vaikuttaa myös liikenteesi ja viime kädessä loppupäähän.

Suunnittelemattomat uudelleenohjaukset

Usein hakkerit toteuttavat uudelleenohjauksia, kun verkkosivusto hakkeroidaan.

Ne lähettävät käyttäjät toiseen verkkosivustoon kuin mihin he ensin halusivat.

Kun käyttäjiä ohjataan erilliseen verkko-osoitteeseen, he yleensä huomaavat, että sivusto sisältää, haitallisia sisältöjä, kuten päällekkäinen sisältö, mikä ei ole totta.

Muun tyyppiset huijaukset, kuten tietojenkalastelu, joissa käyttäjät houkutellaan napsauttamaan spam linkkiä ja paljastamaan viime kädessä arkaluonteisia tietoja.

Jos Google seuraa uudelleenohjattua sivustoasi ja huomaa, että se sisältää kyseenalaista sisältöä, se voi vahingoittaa haun yleistä orgaanista näkyvyyttä.

Käänteiset linkit

Hakukoneet arvioivat huolellisesti toisiinsa linkittävien verkkotunnusten ja linkkien yleisen maineen ja arvon.

Hakkeroinnin aikana linkkejä lisätään usein sivustoon, ja todennäköisesti linkkejä, joiden arvo on vähäinen, mikä voi vaikuttaa kielteisesti hakukoneoptimoinnin pyrkimyksiin.

Verkkosivustosi saattaa lopulta täyttyä kyseenalaisista lähteistä peräisin olevilla linkeillä, mikä todennäköisesti vähentää Googlen tai muiden hakukoneiden luottamustasoa sivustoon.

Mustalle listalle

Mustalle listalle hakkerointi voi aiheuttaa sivustolle vakavan haitan Googlen silmissä. Tämä voi vaikuttaa sivuston SERP-palvelimissa läsnäoloon ja johtaa myös potentiaalisesti useisiin manuaalisiin toimintoihin hakualgoritmille, jos Google ilmoittaa sen.

Hyökkäys johtaa yleensä vain lisää hyökkäyksiä, kuten haittaohjelmien välityksellä, ilman että verkkovastaava tietää siitä, ja asettaa sivustolle entistä suuremman menetyksen riskin sekä näkyvyyden että tulojen kannalta.

Tämä voi hiukan harhauttaa ja haittaohjelmien mustalle listalle merkitseminen heikentää sivustosi näkyvyyttä kautta linjan ainakin siihen asti, kunnes sivusto on analysoitu ja puhdistettu, sekä rangaistukset poistettu.

Jos et saa ilmoitusta, kun sivustosi sisältää haittaohjelmia, seurauksena voi olla suurempi riski ja rangaistus.

Yleiset riskit ja hyökkäysten estäminen

On joitakin yleisempiä asioita, jotka aiheuttavat sivustollesi suuremman hakkerointi riskin:

Lisäosien tai muiden työkalujen asentaminen epäluotettavista lähteistä tai niiden päivittämättä jättäminen.

Monet lisäosat, kuten WordPress julkaisujärjestelmässä käytettävät, eivät ole kaikki suojattuja.

Hakkerit etsivät jatkuvasti sivustoja, joissa käytetään epävarmoja tai vanhentuneita lisäosia, hakkeroinnissa hyödyntämiseksi.

Paras tapa on suositella tutkimaan lisäosia ja lukemaan arvosteluja ennen niiden asentamista sivustolle.

Palvelimen jakaminen voi myös aiheuttaa riskin sivuston turvallisuudessa.

Tämä johtuu siitä, että joku voi helposti lähettää roskapostin tai haitallisen tiedoston tai jopa myöntää pääsyn muille hakkereille.

Suojaamattomat käyttöoikeustiedot voivat myös aiheuttaa tietoturvallisuuden.

On suositeltavaa, että verkkotileille luodaan suojatut salasanat, mikä tekee niistä vaikea arvata.

Toinen edistyneempi tapa estää hyökkäys on läpäisytestaus. Tämä analysoi ja testaa verkon suojausta ja mahdollisia sen haavoittuvuuksia.

Yhteenveto

Verkkoturva vaikuttaa kaikkiin. Kun rakennetaan kumppanuutta verkkosivuston tai asiakkaan kanssa, hakukoneoptimoijan tulisi voida antaa neuvoja, yleistä turvallisuutta koskien.

Jos olet vastuussa sivuston hakukoneoptimoinnin tehokkuudesta, osa tehtävääsi on varmistaa, että sivuston suojaamiseksi on olemassa tietoturvatoimenpiteitä.

Hakkerointi ja hakukoneoptimointi ovat
Siirry sivun alkuun